Verna

Description:
Bio:

Hahaha! Nagyon érdekes nézeteid vannak a népemről. De mit is tudhat a magadfajta a gnómokról?

Hogy mélynövésű, mókás figurák vagyunk, akik a Brelandtól keletre eső erdőkben éljük vidám életünket? Hogy jobban hiszünk a meggyőzés erejében, mint a fegyverekében? Hogy a tudományok iránti megszállottságunk meghatározza egész életünket? Hogy bányászaink, hajóácsaink és térképészeink messzi földön híresek?

Talán még azt is tudni véled, hogy Zilargoban (igen, ne nézz ilyen értetlenül, így hívják a vidéket) szinte ismeretlen dolog a törvényszegés. Aki mégis ilyesmire adná a fejét, az egyszerűen – Huss! – eltűnik. Haha, bújj elő az asztal alól, ezek csak mendemondák, amikkel az asszonyok ijesztgetik gyermekeiket, amikor rossz fát tesznek a tűzre. Nem kell mindent készpénznek venni.

Még akár arról is hallhattál, hogy a három legerősebb város, Trolanport, Korranberg és Zolanberg vezető gnómjai alkotják a Triumvirátust, ők irányítják a gnóm egyesített városállamok szövetségét. A sárkányok jelét viselő házak közül a Korranbergi székhelyű Sivis ház a legerősebb.

Ajjaj, látom, hogy rajtad, hogy zúg a fejed, a szemed is elég zavaros már. Alig bírod ülve megtartani magad. Hahaha, hagyd azt békén, tessék, segítek, ez itt a söröskorsó, fogd két kézzel a fülét, nehogy kiboruljon az értékes nedű. Még sok mesélnivalóm van, próbálj koncentrálni. Hihi!

Sok olyan dolog van a gnómokkal kapcsolatban, amiről az avatatlan fülek sosem hallanak. Ha akarod, elárulok neked néhány titkot, csak hogy lásd, teljesen megbízom benned. Cserébe neked is meg kell bíznod bennem. Na, igyál! Szóval, itt vannak például a suttogók. A suttogók is gnómok, de nagyon titokzatos népség. Igazából senki – még maguk a gnómok sem – tudja pontosan, honnan származnak, hogy kerültek ide, mi a szerepük. Zilargoban, a füstös, vidéki fogadók mélyén, vagy a városok sikátoraiban időnként arról beszélnek, hogy a suttogók sötét varázserőknek engedelmeskedve keltek életre titkos műhelyekben, hogy alkotóiknak engedelmeskedve kémkedjenek, gyilkoljanak, és mindenféle egyébb rémtetteket hajtsanak végre, olyanokat, amiket el sem tudsz képzelni! Na, ne aludj, még nem fejeztem be! Kértem még két korsóval, azonnal hozzák.

A suttogóknál tartottunk. Akár hiszed, akár nem, én ismertem egy suttogót. Trolanportban találkoztunk, sok holdtöltével ezelőtt. A mendemondákkal ellentétben teljesen természetesnek tűnt, mint akit anya szült – érted, mire gondolok? Hát persze, hogy érted. Barátok lettünk, együtt kerestük a kalandokat, megosztottuk egymással búnkat-bajunkat, örömünket. Egyik nap felébredve azonban hiába kerestem barátomat. A szállásán csak egy levelet találtam, amelyben leírta, hogy van neki egy nagy titka, amit még velem sem oszthatott meg addig a napig. Különleges sárkányjegyet hordoz a testén, és azt a küldetést kapta egy számomra ismeretlen személytől, hogy menjen el Sharnba, és próbálja meg kideríteni a jegy mibenlétét. Én sokáig nem tudtam mit kezdeni magammal, elárulva éreztem magam, de aztán felülkerekedett a kíváncsiság, és elhatároztam, hogy megkeresem egykori pajtásomat. Így indultam el én is Sharn felé, és így jutottam el ebbe az országút széli, poros fogadóba, ahol utolsó garasom is a szállásra költöttem, és ha az istenek nem küldenek téged, nemes harcosom, a segítségemre, hát lehet, hogy éhgyomorral kellett volna álomra hajtani fejem. No, idd ki szépen még azt a kortyot. Úgy ni, segítek, csak nyisd a szádat. Ti félork vademberek, mennyit bírtok vedelni! Most meg összeesel itt nekem. Csapos! Tudna küldeni egy-két erősebb legényt, akikkel felkísérhetném a vitéz urat a szobánkba? Kissé rosszul lett a vacsora közben, biztosan a kimerültség. Igen, elég lesz a szobáig kísérni, onnantól már elbírok vele. Holnapra kutya baja sem lesz. Köszönöm szépen! A vacsorát meg írja a többihez, reggel, távozás előtt mindent kifizetünk!

Jó éjszakát!


„To the Zilfolk, a fair fight is a fool’s game.” (Zil közmondás)

Verna a trolanporti suttogó gnómok kis közösségében született. Hamar megtanulta, hogy a gnómok között nagy erénynek számít a besúgás, a kémkedés és színészkedés. Az Őrzők, akik a törvények betartását és a gnóm területek biztonságát felügyelik, az ország legbefolyásosabb szervezete. Bárkiről kiderülhet, hogy az Őrzőkhöz tartozik, és ebben semmi meglepő nincs. A gnómok számára ez természetes. A szervezet láthatatlanul tevékenykedik a háttérben, és csak akkor fedi fel magát, ha Zilargo népét veszély fenyegeti. A köztörvényes bűnözés szinte ismeretlen, ugyanakkor az intrikák és cselszövések a mindennapi élet részei. A suttogók – és ez még a gnómok között sem elterjedt tudás – szinte kivétel nélkül az Őrzők alkalmazásában állnak – vagy legalábbis felkérést kapnak valamikor életük során a csatlakozásra. Olyan különleges képességekkel rendelkeznek a többi gnómhoz képest, amelyek különösen alkalmassá teszik őket az efféle feladatokra. Nem meglepő, hogy Verna szülei is aktív tagjai a szervezetnek, és – egyébként nagyon tehetséges – lányukat is egy jövőbeni ügynöki pozíció reményében nevelgetik.

Verna ki nem állhatja a nyers erőt és az ostobaságot, különösen ha a két tulajdonság együtt jelentkezik valakiben. Ellenálhatatlan vágyat érez, ha gúnyt űzhet a butaságból, az önteltségből, nagyképűségből. Ugyanakkor tiszteli a tudást és bölcsességet, és nagyra értékeli a ravasz gondolkodást és a gyors reflexeket. Alapvetően vidám természetű, szereti a vaskos tréfákat és az érdekes elbeszéléseket. Nagyon jó a képzelőereje, és – ha a helyzet úgy kívánja – pillanatok alatt tud kitalálni és hitelesen előadni olyan történeteket, amelyek – finoman szólva – nem a valóságban gyökereznek.

Célok: Megtudni minél többet a rejtett sárkányjegyéről. Az Őrzők megbecsült tagja lenni, minél magasabb szintre kerülni a szervezetben. Minél többet megismerni a világból.

Ellenségek: Faji alapon senkit nem tekint Verna ellenségének. Azt hallotta, hogy a törpékkel vigyázni kell, de még életében nem találkozott törpével, és bár az előítéletet belénevelték, természet adta kíváncsisága hajtja a törpékkel kapcsolatos személyes tapasztalás felé. Egyébként pedig ellenség az, akit az Őrzők annak nyilvánítanak.

Verna

Eberron heroes dimension76